کد خبر 205
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۸۹ - ۰۵:۴۳

"آب سرشاخه‌هاي دز نيمه دوم سال آينده به قم مي‌رسد و مشکل کم‌آبي قم را تا افق 1400 برطرف مي‌کند."


به گزارش مشرق به نقل از پايگاه خبري وزارت نيرو، "مجيد نامجو" بر لزوم توجه تمام مسئولان ملي و استاني براي رفع مشکل کم‌آبي در قم تاکيد کرد.

نامجو که در سفر به قم از بخش‌هاي مختلف طرح انتقال آب از سرشاخه‌هاي دز به قم بازديد کرد در جريان نحوه پيشرفت اين پروژه مهم قرار گرفت و بر لزوم تسريع در اجراي آن تاکيد کرد.

وي همچنين در نشست ويژه‌اي به منظور بررسي مشکلات پروژه انتقال آب از سرشاخه‌هاي دز به قم شرکت کرد و در سخناني شرايط کم‌آبي در استان قم را ويژه و حساس دانست و خواستار اتخاذ راهکارهاي مناسب براي تامين آب در اين استان شد.

وزير نيرو همچنين خواستار تعامل و همکاري تمام مسئولان ملي و کشوري براي مرتفع کردن مشکل کم‌آبي در قم شد.

وي در ادامه با اشاره به اهميت پروژه انتقال آب از سرشاخه‌هاي دز به قم، خاطرنشان کرد: اين پروژه عظيم مورد عنايت و توجه مقام معظم رهبري و رياست جمهوري است و کوچکترين سهل انگاري در اجراي آن مورد پذيرش نيست.

نامجو با بيان اينکه همه بايد براي اجراي به موقع پروژه انتقال آب از سرشاخه‌هاي دز به قم تلاش کنيم، اظهار داشت: بايد بکوشيم تا اعتبار مورد نياز اين پروژه را هرچه سريع‌تر از منابع مختلف تامين کنيم.

وي همچنين توانمندي‌هاي متخصصان ايراني را در اجراي پروژه‌هاي بزرگ يادآور شد و خاطرنشان کرد: هيچ ترديدي نيست که پروژه انتقال آب از سرشاخه‌هاي دز در زمان‌بندي خود به پايان خواهد رسيد.

وي همچنين پيشرفت فيزيکي طرح را در مجموع سه بخش تونل، ساخت سد و خط انتقال 80 درصد ذکر کرد و گفت: اين طرح در نيمه دوم سال 90 به بهره برداري مي رسد و با انتقال 181 ميليون متر مکعب آب به قم مشکل اين شهر را تا سال 1400 مرتفع مي‌کند.

وزير نيرو با بيان اينکه طرح انتقال آب از سرشاخه هاي دز به قم از افتخارات وزارت نيرو به شمار مي‌رود، خاطرنشان کرد: با وجود مشکلات فراوان و سختي کار در مناطق آبرفتي و کاهش 28 درصدي اعتبار درخواستي، وزارت نيرو تلاش مي‌کند اين طرح را در زمان‌بندي خود به پايان برساند.

استاندار قم نيز در اين نشست با اشاره به بحراني بودن وضعيت آب در قم، گفت: حجم مفيد آب سد 15 خرداد به عنوان اصلي‌ترين منبع تامين آب قم به پايان رسيده و اين سد تنها 17 ميليون متر مکعب آب دارد که از اين ميزان نيز به دلايل شرايط فني و کيفي تنها هفت ميليون متر مکعب آب قابل برداشت است.

تاثير افزايش دما بر مصرف آب

مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نيز با اشاره به افزايش 15 درصدي دماي هوا در سال جاري، گفت: افزايش دما بر افزايش مصرف آب بسيار تاثير گذار بوده است.

مهندس‌ "عبدالحميد توکلي‌بينا" با اشاره به کاهش شديد حجم ذخيره آب سد 15 خرداد و پايان حجم مفيد آب اين سد، افزود: سد 15 خرداد در شرايط خوش‌بينانه تا آبان ‌ماه قادر به تامين آب شرب قم خواهد بود.

توکلي‌بينا تصريح کرد: 12 حلقه چاه که به دستور استاندار براي مقابله با بحران کم‌آبي در سطح شهر قم حفر شده‌اند، جوابگوي نيازها نخواهند بود و به دليل فقر سفره‌هاي زير زميني بيش از اين نمي‌توان چاهي حفر کرد.

وي تاکيد کرد: تامين آب قم تا يک سال آينده براي مسئولان آب غيرقابل تصور است و با مشکل جدي مواجه خواهيم شد.

مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اقدام هاي گسترده صورت گرفته در راستاي فرهنگ‌سازي مصرف بهينه آب براي مردم، خاطرنشان کرد: با تمام اقدام هاي صورت‌ گرفته که از زمستان سال گذشته آغاز شده است، متاسفانه همچنان مصرف آب در قم رو به افزايش است.

وي عنوان داشت: با همه کنترل‌هاي انجام شده در شبکه توزيع متاسفانه مصرف بي‌رويه آب اوضاع وخيمي را به وجود آورده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس